Loket Leefbaarheid

Het Loket Leefbaarheid ondersteunt leefbaarheidsinitiatieven in het aardbevingsgebied. Inwoners van negen gemeenten in Noordoost-Groningen kunnen bij het digitale loket een bijdrage aanvragen voor plannen die de leefbaarheid in hun dorp vergroten. Dit zijn de gemeenten Appingedam, Bedum, De Marne, Delfzijl, Eemsmond, Loppersum, Slochteren, Ten Boer en Winsum. Groninger Dorpen is de uitvoerder van het Loket.

De spelregels
De maximale bijdrage voor een bewonersinitiatief is € 10.000,-. De plannen moeten draagvlak hebben onder bewoners en belanghebbenden. Ook moet het project bijdragen aan de versterking van samenwerking tussen verschillende organisaties in het dorp en/of met buurdorpen. Dit kan het opknappen van een speeltuin zijn, een fototentoonstelling of een evenement voor het hele dorp. Het is van belang dat het plan goed onderbouwd is. De initiatiefnemers zijn bereid zelf de handen uit de mouwen te steken om het project te realiseren.

Het indienen van een aanvraag
Een plan indienen kan via de website van het Loket Leefbaarheid. Daar staat alle informatie die nodig is om een aanvraag te kunnen doen. Maandelijks worden de aanvragen die zijn binnengekomen beoordeeld. De initiatiefnemers horen zo snel mogelijk na de beoordeling of zij op een bijdrage voor hun plan kunnen rekenen.

Meer informatie
Wilt u meer weten? Kijk dan op de website van het Loket Leefbaarheid.

Contact
E-mail: info@loketleefbaarheid.nl
Telefoon: 050 – 305 02 11