Usquert fitnesst in de buitenlucht

Usquert heeft sinds 24 maart 2017 de beschikking over een heus outdoor fitnesspark. Een aantal jaren geleden constateerde de Vereniging van Dorpsbelangen dat er een behoefte was om in het dorp te kunnen fitnessen. Samen met diverse dorpsverenigingen sloegen ze de handen ineen en realiseerden een prachtige outdoor fitness aan de Raadhuisstraat, pal achter het sportveld van vv Usquert.

Er was een breed draagvlak voor de buitenfitness, vertelt Jacob Jansen van de Vereniging voor Dorpsbelangen: zes partijen in het dorp (gymvereniging, basisschool, voetbalvereniging, jeugdwerk, dorpshuis, volleybalvereniging, fysiotherapeut en dorpsbelangen, red.) gaven aan dat er behoefte was om buiten te kunnen bewegen in het dorp. Jansen: “Het fitnesspark levert een bijdrage aan de kwaliteitsverbetering voor de directe leefomgeving en is voor iedereen toegankelijk. Er wordt al veel gebruik van het park gemaakt.”

Begeleiding bij het bewegen

Om ervoor te zorgen dat de inwoners van Usquert ook op een goede manier gebruik maken van de fintesstoestellen is er elke donderdag begeleiding voor de gebruikers. “Dat willen we de komende tijd verder uitbreiden, zeker ook nu de mooie dagen er weer aan komen.”, aldus Jansen.

Voor het realiseren van het outdoor fitnesspark werd een beroep gedaan op diverse fondsen, waaronder het NAM Leefbaarheid- en Duurzaamheidprogramma van Kansrijk Groningen. Ook de gemeente Eemsmond stond positief tegenover het project: zij stelden de grond beschikbaar en leverden een financiële bijdrage aan het project.