Nieuwe boot scouts Hoogezand

Nieuwe boot voor scouts uit Hoogezand-Sappemeer
 

Scoutingvereniging De Trappers uit Hoogezand-Sappemeer nam in 2014 het oude schip Zeus I uit de vaart. Jammer, want dat betekende dat ze niet meer konden helpen bij waterevenementen in de buurt. Na twee jaar hard werken is opvolger Zeus II nu vaarklaar. En dus konden de scouts van De Trappers in 2016 weer meehelpen tijdens DelfSail.

De boot is van groot belang voor De Trappers. Niet alleen omdat het schip als opleidingsschip fungeert voor de scouts, zodat ze hun Vaarbewijs I kunnen halen en omdat ze ermee naar waterkampen gaan, maar ook vanwege de maatschappelijke taak. Voorzitter Edwin Kiers: “We worden elk jaar gevraagd om mee te helpen bij de intocht van Sinterklaas en hielpen in 2003 en 2009 mee bij DelfSail.”

In eerste instantie wilden De Trappers de oude boot opknappen, maar dat bleek geen haalbare kaart. “Met dank aan lokale sponsoren en Metaal- en Scheepsbouw Opleidingen in Groningen hebben we toen het casco van Zeus II kunnen realiseren”, vertelt Kiers. “Maar met een casco kun je niet varen.” Voor het vaarklaar maken van Zeus II schreven de scouts diverse fondsen aan. Uiteindelijk werd, mede dankzij een bijdrage van het NAM Leefbaarheid- en Duurzaamheidprogramma, genoeg geld bij elkaar gehaald om de benodigde spullen te bekostigen.

De afgelopen anderhalf jaar is een enthousiast clubje vrijwilligers elk weekend aan het klussen geweest. Dat viel nog niet altijd mee: “In de loods waar de boot lag was geen verwarming, zodat we in de winter tegen het vriespunt aan aan het werk waren. Dat we nu toch mee hebben kunnen helpen bij DelfSail geeft dan wel extra voldoening.”