Maartje van Ierland, Wanda Olsder en Marjolein Eikenaar vatten in 2016 het plan op om het braakliggende terrein achter MFC De Noordsuythoeve tot een veilige plek te maken voor de kinderen van de basisschool. “Eerst ging het eigenlijk alleen maar om het opruimen van het puin en het inzaaien van een grasveldje”, vertelt Wanda. Nu werken de inwoners van Noordbroek er stap voor stap aan om het terrein om te toveren tot een prachtige dorpstuin: de Noordbroekster Kroon.

Alles bij elkaar

Naarmate de tijd vorderde kwamen er steeds meer ideeën om er een parkje van te maken, zowel voor de basisschoolkinderen als voor de overige dorpsinwoners. Eikenaar: “In het MFC zitten al het dorpshuis, de gymzaal, bibliotheek en basisschool. Als je daar nu ook nog een dorpspark bij zet heb je écht alles bij elkaar”.

Inrichting park Noordbroekster Kroon

Noordbroekster Kroon

Dus gingen de dames voortvarend aan de slag met de ‘Noordbroekster Kroon’, zoals het project gedoopt werd. Er werd met hulp van de Dorpsadviesraad een tekening gemaakt voor de inrichting van het braakliggende terrein. Op de tekening kwamen een grasveldje, een amfitheater, 400-meter ijs- en skeelerbaan, ruimte voor fruitbomen, een groentetuin en zitjes.

Trouwe vrijwilligers

Samen met een groep trouwe vrijwilligers wordt elke dinsdag aan de Noordbroekster Kroon gewerkt. Zij zorgen ervoor dat de tuin er pico bello uitziet. De beheerder van het dorpshuis zet rond 10 uur een pot koffie bij het houten bankje neer voor de harde werkers; de drie initiatiefneemsters zorgen voor een lekkere koek.

Maartje van Ierland kijkt trots naar het dorpspark: “Het is echt super dat het dorp zo betrokken is. We hebben dit in korte tijd samen met het hele dorp en de al voor elkaar gekregen. Nu gaan we stap voor stap, jaar voor jaar kijken wat we nog meer kunnen doen.”