Dorpsbewoners proeven eerste oogst uit eigen dorpstuin

Afgelopen zaterdag 29 september vierden de dorpstuinders en bewoners van Den Andel een oogstfeest in ‘hun’ nieuwe dorpstuin. Dorpsgenoten en andere belangstellenden konden zien hoe de tuin er nu uitziet en proeven van de oogst.

Braakliggend voetbalterrein omgetoverd tot bloeiende dorpstuin

Na twee jaar lobbyen, vergaderen, plannen en vooral heel hard werken is het braakliggende, voormalige voetbalveld omgetoverd tot een prachtig groen hart van het dorp. Compleet met een moestuin en boomgaard, een evenementenweide en een bloementuin. Bijna helemaal aangelegd door vrijwilligers uit het dorp. Dat werd gevierd met een oogstfeest met demonstraties, proeverijen en allerlei andere activiteiten. Het oogstfeest werd goed bezocht en bezoekers genoten van de mooie tuin en het programma. Ook de muzikale omlijsting door Den Andelsters Jan de Ruiter en het duo Bollen&Co viel goed in de smaak.

Dorpsbewoners Den Andel proeven eerste oogst uit eigen dorpstuin

Trots

De werkgroep Dorpstuin Den Andel is trots op wat er bereikt is; een groene ontmoetingsplek midden in het dorp: “Dit was niet mogelijk geweest zonder de hulp van iedereen. Natuurlijk de gemeente Winsum, de provincie en Kansrijk Groningen die dit financieel mogelijk hebben gemaakt en Landschapsbeheer Groningen die ons hielpen bij de uitvoering. Maar toch vooral dankzij de dorpsbewoners zelf, die hun ideeën met ons hebben gedeeld en de vele vrijwilligers die al die tijd zo hard hebben gewerkt. Dat krijg je voor elkaar als dorp en daar mogen we echt trots op zijn.”