Opening natuurspeelplaats Adorp

Op vrijdag 8 juni wordt de natuurspeelplaats in Adorp officieel geopend door wethouder Marc Verschuren. Het gebied rond de school is niet alleen interessant voor jonge Adorpers, zo is het buitenpodium een goede plek voor allerlei culturele activiteiten en vormt het terrein een prachtig startpunt voor het nieuwe dorpsommetje.

Vrijwilligers werken aan de natuurspeelplaats

Natuurlijk spelen

Al in 2016 ontstonden de plannen voor het project. Jolanda Maassen, moeder en tevens voorzitter van de werkgroep natuurspeelplaats  vertelt: “De Wierde heeft een groot schoolplein, maar dat was niet erg aantrekkelijk. Sommige toestellen waren oud en het plein sloot niet aan bij de natuurlijke omgeving. Verbeteren van het plein was al onderdeel van de dorpsvisie Adorp. We wilden het plein graag aanpakken volgens het concept ‘natuurlijk spelen’, maar er waren nog niet voldoende financiën. Toen Kansrijk Groningen in beeld kwam, greep dorpsbelangen die kans gingen we aan de slag.”

Onderdeel dorpsvisie

De natuurspeelplaats komt voort uit de dorpsvisie van Adorp met daarin drie verschillende projecten; het herinrichten van het dorpsplein, de aanleg van een ommetje en het omvormen van het schoolplein van Integraal Kind Centrum (IKC) De Wierde tot natuurspeelplaats.

Lees meer in het artikel Natuurspeelplaats Adorp: vies worden mag!